Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí:→Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

UNA HISTÒRIA D’ELX

A tall d’introducció

Aquest treball no pretén ser més que la història dels fets que realment van imprimir el caràcter tan especial dels elxans. Probablement, la Dama d’Elx siga la icona amb la qual tothom relaciona la ciutat d’Elx. Molts coneixeran que Elx disposa del tercer palmerar més gran del món, una herència dels àrabs que nasqué marcada per la centuriació dels romans i la millora del seu sistema de reg.

En Elx es trobaren cristians i andalusins i, malgrat el sotmetiment dels segons als primers, els mudèjars, després moriscos, van acabar formant una pròspera societat que va marcar la fesomia de l’espai, l’economia de la comarca, els préstecs al vocabulari dels valencians i determinats costums, especialment en el món agrícola.

És costum al nostre país començar les històries dels pobles després de la mal anomenada reconquista cristiana. I dic mal anomenada (re)conquista perquè no va ser sinó conquista, la d’un poble que procedent de les muntanyes del nord peninsular va subjugar un poble que feia més de cinc-cents cinquanta anys que poblaven les nostres terres (parle només del País Valencià). I que encara romandrien ací tres-cents cinquanta anys més compartint espai amb…

Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí:→Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *