Una història d’Elx (investigació acad.)

UNA HISTÒRIA D’ELX A tall d’introducció Aquest treball no pretén ser més que la història dels fets que realment van imprimir el caràcter tan especial dels elxans. Probablement, la Dama d’Elx siga la icona amb la qual tothom relaciona la ciutat d’Elx. Molts coneixeran que Elx disposa del tercer palmerar més gran del món, una herència dels àrabs que nasqué marcada per la centuriació dels romans i la millora del seu sistema de reg. En Elx es trobaren cristians i andalusins i,...

Les Germanies (2on ESO)

Les Germanies El juny 1521 va esclatar el conflicte de les Germanies al Regne de València. VA ser un període convuls que coincidí amb el canvi de Dinastia en la Corona d’Aragó. Carles I, de la casa d’Habsburg succeïa el seu avi, Ferran II, de la casa de Trastàmara. Al darrere de la revolta trobem els petits i mitjans artesans i comerciants de les ciutats, la petita burgesia, i els camperols pobres...

La isla Tabarca: nuestra isla habitada (1º ESO, 2º ESO)

¿Conocéis alguna isla cerca de dónde vivís? Puede que no os suene o tal vez sí…muchos conoceréis la Isla Tabarca, que es la Isla más grande de la Comunidad Valenciana y la única habitada de nuestro territorio.

El Elche medieval: dualismo castellano-aragonés (2º ESO)

El Elche medieval: duialismo castellano-aragonés La ciudad de Elche, tercera en importancia de la actual Comunidad Valenciana con 230.000 habitantes, vivió durante la edad media un situación interesante, al darse en ella una importante influencia tanto de la Corona de Castilla como de la Corona de Aragón.

Les nostres comarques: el Baix Vinalopó (1ºESO, 3ºESO)

El Baix Vinalopó és una de les 7 comarques que formen la provincia d’Alacant. La nostra comarca té 3 municipis: Elx, Crevillent i Santa Pola. La seua superfície total es de 487 km2. El Baix Vinalopó és una comarca molt poblada, sumant aproximadament uns 293.000 habitants. El nucli més poblat és Elx ( 232.000 habitants)