ART PREHISTÒRIC AL PLA DE PETRACOS, CASTELL DE CASTELLS (ALACANT)

*Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí: →Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Vicent Martí La Peña

Introducció: en el Neolític apareixen es primeres societats sedentàries (que trien un lloc per viure de manera continuada) a la Península Ibèrica. Neolític és l’edat de pedra més recent, front a la més antiga i anterior denominada Paleolític.

– En quín moment i que va supossar aquest canvi en la vida dels prehistòrics?

A partir del 5.000 a.C. començà un procés molt complex d’expansió del neolític per tota la Península. Fou un canvi lent i poc uniforme que suposà una transformació de la vida d’una manera molt profunda. Aquest canvi s’aprecia en les restes materials que ens han llegat les societats neolítiques: nous instruments de pedra i d’os que responen a les noves necessitats dels humans que els elaboraren.

– On es troben les evidències más antigues del Neolític a la Península Ibèrica?

Les primeres evidencies arqueològiques neolítiques a la Península Ibèrica pertanyen a jaciments del nostre àmbit territorial -comarques del sud de València i el nord d’Alacant-, amb ceràmiques impreses cardials –ja que utilitzen una closca d’un mol·lusc denominat cardium edule– amb representacions amb motius animals i humans, associats als primers testimonis de domesticació animal i vegetal –ovella, cabra i cereals….

*Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí: →Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Vicent Martí La Peña

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *