Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Pròleg

El meu objectiu amb aquest treball és donar algunes pinzellades sobre algunes històries que s’amaguen darrere d’una tradició que per als alacantins, creients o no creients, podríem dir que és un dogma de fe: la Santa Faç, el llenç de Verònica1. Un d’aquells referents que es troben dins de l’imaginari dels alacantins, juntament amb l’Hèrcules, el Castell de Santa Bàrbara, l’Esplanada i el mar amb les platges i palmeres.

Creient o no, d’arrels alacantines o no, és estrany l’alacantí que no haja anat de romiatge a la Santa Faç alguna vegada en la vida, la immensa majoria sense professar una fe viva, més com a tradició popular que per devoció religiosa. Jo mateix, de les vegades que he anat, només una he entrat a l’interior i com que era petit, quasi res no vaig vorer envoltat de tantíssima gent com n’hi havia.

La primera història és com una novel·la detectivesca basada en el curs de Pablo Rosser Limiñana2 i la tesi de Enrique Cutillas Bernal3 sobre un fenòmen d’apropiació de la història.

La segona la història dels franciscans, protagonistes a la història de la Santa Faç, a Alacant, i el seu lligam amb la relíquia i la ciutat.

La tercera té a vorer amb el monestir en sí. La seua arquitectura i algunes dades curioses. En aquest cas també han estat interessants els estudis de Rosser.

La quarta i cinquena parla de la història de les monges clarisses al voltant del monestir de la Santa Faç i…

Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *