Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autora: Faz Martín

Et mereixes un carrer

Esta activitat inscrita en el projecte de Rosa Liarte #Merecesunacalle# consistix a investigar el nombre de carrers amb nom de dona i el nombre de carrers amb nom d’home en la localitat de Sant Joan d’Alacant. Després de constatar en la primera fase la desigualtat, s’envia una carta a la regidoria d’igualtat entregant el projecte i es demana que els nous carrers tinguen nom de dona. També es presenta una llista de dones destacades. Tots els detalls del projecte original es poden trobar en la web www.merezcounacalle.com

El curs passat 2019/20 vaig treballar este projecte amb el meu alumnat de Projecte Interdisciplinari, Educació per a la Igualtat de 3ºESO i el que ací vos mostre és el resultat de la dita investigació.

1ª fase:

a. En la primera sessió es va explicar el projecte a l’alumnat i se’ls va donar els passos que s’ha de seguir així com la informació necessària dels carrers, que ells havien de classificar en una taula amb les columnes: homes, dones, altres. Font utilitzada: Callejero Biográfico de Sant Joan d’Alacant” de Alfredo Campello Quereda i “Apéndice al Callejero Biográfico de Sant Joan d’Alacant” del mateix autor.

b. En sessions posteriors, l’alumnat elabora la taula de classificació dels carrers, recompta cada variable i elabora un gràfic de sectors. Anàlisi de dades i traure conclusions.

c. Lectura i enviament de la carta a les regidories d’educació i igualtat, per a informar dels resultats i contribuir a aconseguir la igualtat de gènere.

d. Rebem en classe la visita de les regidores d’educació i urbanisme de Sant Joan d’Alacant i els entreguem el resultat del treball. Alumnes del taller de premsa fan fotos i escriuen un article per a l’Eventual, el periòdic del Lloixa.

2ª fase:

e. L’alumnat visualitza en el projector la llista de dones proposades. Cada alumne tria una. La professora explica què han de fer i com se’ls avaluarà, que han de entregar per una part el treball en format digital amb la biografia i la informació de la dona, i que exposaran oralment el resultat de la seua investigació.

Ha sigut una activitat molt enriquidora. Han pogut constatar documentalment la discriminació històrica de la dona i han tret conclusions. També han sentit que el seu treball pot servir per a canviar la societat i lluitar pels drets de les dones.

Faz Martín Sánchez. Professora d’Història

Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autora: Faz Martín

MERECES UNA CALLE: Lista de mujeres propuestas

Valentina Tereshkova

Federica Montseny

Gemma Mengual

Edurne Pasabán

Marina Subirach

Dulce Chacón

Celia Amorós

Amelia Valcarcel

Jane Austen

Concepción Arenal

Carmen de Burgos

Hanna Arent

Annie Leibovitz

Susan George

Irina Sendler

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *