Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

L’emigració espanyola a Algèria

Orà va ser una ciutat espanyola durant diversos segles. En 1509, com a part d’una sèrie d’ofensives llançades per Ferran el Catòlic, rei d’Aragó, al nord d’Àfrica, Orà i altres places costaneres van caure en les seues mans i posteriorment van passar a la Corona hispànica. Gairebé totes es van perdre poc després, però Orà va romandre en mans espanyoles fins 1708, quan es va perdre davant els otomans. Posteriorment, en 1732, va ser recuperada fins que en 1792 quan es va acabar cedint definitivament als otomans.

Entre el 1792 i la conquesta francesa de 1830, la presència espanyola està molt localitzada als ports algerians, xarxa consolar, mariners, comerciants i artesans amb permisos del dey d’Alger. Pel litoral trobem els coralers catalans.
Hi ha una gran presència de menorquins, en alguns casos religiosos, com la missió menorquina d’Ortiz de Zugasti de 1827 per a rescatar captius espanyols. Els tràfic entre els ports d’Alacant i el nord d’Àfrica ha estat històricament intens, especialment entre els segles XIX i XX. De fet encara conservem un ferri entre ambdós ports, Consolat i…

Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *