Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí:→Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

La burgesia alacantina al segle XIX. “L’aristocràcia del bacallà”

Les nostres comarques destaquen per la manca d’aigua que no permeté el floriment de l’agricultura, per això Alacant es va projectar sobre la mar. Per ell eixien tota mena de productes propis, destacant el vi, les panses o la barrella, o els vinguts des de Castella i vaixells de tot arreu desembarcaven en ell les seues mercaderies. Una de les principals importacions seria la deles salaons, principalment elbacallà, però també molts altres com la tonyina, el bonítol i més.

Al darrere del bacallà, aliment bàsic de consum de les classes treballadores, es va formar durant l’expansió econòmica del set-cents i part del vuit-cents una burgesia mercantil que fou anomenada pel poble l’aristocràcia del bacallà. En bona part d’origen estranger, francesos, anglesos, holandesos, italians i maltesos principalment que es van assentar en la nostra ciutat, es van emparentar amb famílies burgeses i aristocràtiques alacantines i van contribuir al seu creixement i embelliment.

L’aristocràcia local es va sumar a l’economia mercantil i juntament amb els grans comerciants van formar la burgesia alacantina amb unes idees liberals però sempre vigilant de l’activitat dels obrers. Van controlar l’economia, la política i fins…

Descarrega este recurs gratuïtament clicant aquí:→Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *