Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Pròleg

He decidit deixar per títol ‘Suretismo’, en castellà, per deixar palesa que l’entelèquia que suposava la invenció d’una nova regió, havia de dur també un nom sense traducció en valencià, ja que en el fons, el moviment suretista amagava un ideari espanyolista, tradicionalista contrari a la idea de País Valencià, com també passaria amb el terme ‘Levante’, o l’‘alicantonalismo’ i també, segons el seu ús, l’’alicantinismo’.

És un moviment semblant als que es donaren arreu dels Països Catalans: el gonellisme a les Illes Balears, el leridanisme a Catalunya, el blaverisme a València, o més modernament el facaisme (o lapaisme) a Aragó o Tabàrnia de nou a Catalunya. Moviments que volien dividir per afeblir les opcions polítiques i/o lingüístiques arreu d’eixe territori. Uns moviments que han gaudit d’una acceptació per part de la premsa i poders públics castellanocentristes, i no perquè hagen donat sempre un suport explícit (excepte en el cas del blaverisme i dels facaisme), sinó per haver fet d’altaveus d’aquestes alternatives i, com s’ha demostrat en diverses ocasions, finançats per mantenir les seues activitats en pro d’unes determinades ideologies.

Aquest treball podem dividir-lo en dues parts, el ‘Suretismo’ pròpiament tal i com se’m va encomanar, i l’‘alicantinismo’ que per a mi no…

Descarrega el text complet gratuïtament! ➔ Descarregar

*Recurs compartit per la Comunitat de www.asociacionnordstrom.com

Autor: Carlos Crespo Campos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *